eHealth Innovation Challenge

And the winner is…? Behandeling Begrepen!!

geschreven door Olchert Vels


Het Maasstad Ziekenhuis is op zoek naar startups met innovatieve oplossingen om een waardevolle beleving te maken van de wachttijd en het verblijf van de patiënten in ziekenhuis.

De Challenge was gericht op de 3 E’s: Empowerment, Educatie en Experience.
Ook was er aangegeven dat men met name geïnteresseerd is naar oplossingen in MR/VR/AR, social/community tech of applicaties, education tech of gamification.

Via het Get in the Ring-platform hebben ze daarvoor een eHealth Innovation Challenge uitgeschreven waar innovatieve bedrijven zich op konden inschrijven.
Van de tientallen aanmeldingen was Behandeling Begrepen 1 van de 6 uitverkoren partijen die zich 12 okotber mochten komen presenteren!

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis dat patiëntgerichtheid ziet als een van haar kernwaarden.
Met 600 bedden en meer dan 450.000 patiënten per jaar is het ziekenhuis een belangrijke zorgverlener in de regio met een cultureel diverse bevolking met meer dan 170 nationaliteiten.

Momenteel zijn er veel verschillende situaties waarin patiënten of hun verzorgers tijd in het ziekenhuis doorbrengen zoals het wachten voor of tussen consultaties, behandelingen of aanvullend onderzoek.
Elk van deze (wacht)momenten biedt de mogelijkheid om patiënten te voorzien van inzichten. De kans hen voor te bereiden op de zorg die ze krijgen.
Hen te onderwijzen over Maasstad specifieke onderwerpen en diensten, hoe de gezondheid te verbeteren.
Maar ook een kans om feedback te geven of ze simpelweg te vermaken zodat ze zich minder gestresst of vervelen.

Na twee korte rondes van gesprekken met diverse Maasstad-medewerkers bleven er 2 partijen over voor een zogenaamd Deep Dive-gesprek.
Wij waren 1 van de gelukkigen om onze ideeen te delen met mensen van diverse afdelingen en specialismen van het Maasstad. Erg inspirerend!
Blijkbaar sloten onze ideen goed aan bij de behoeften van het ziekenhuis want wij werden uiteindelijk beloond met de uitnodiging mee te doen aan het Pilot Programma met als ondersteuning een cheque ter waarde van eur 7.500,-.
What a day!

De eerste afspraak is ingepland en we kijken ernorm uit hoe we onze ideeen samen kunnen realiseren!

Afgezien van onze winst denken we dat dit een hele goede vorm is om innovatieve partijen van buiten de zorg te koppelen aan zorginstelligen.
Vanuit een behoefte van de zorginstelling een selectie van startups uitnodigen en die vervolgens laten pitchen om zo de beste coalitie te vinden én te vormen.
Zouden meer zorginstellingen moeten doen!