logo Behandeling Begrepen

Behandelingbegrepen

Nieuw product: 360ºZorgpad

De juiste informatie op het juiste moment: laagdrempelig, op elk moment beschikbaar en duidelijk & begrijpelijk voor élke patiënt.

Met dit interactieve 360ºZorgpad wordt alle informatie rondom een behandeling of ingreep samengebracht in één visuele 360º omgeving.

Als bezoeker word je in duidelijke stappen meegenomen. Je kunt overal 360º rondkijken en altijd weer een stap vooruit of teruggaan. Zo wordt de patiënt en zijn naasten goed voorbereiden op wat hun te wachten staat. Lees meer

360zorgpad

Medische animatie video’s

Behandeling Begrepen ontwikkelt sámen met artsen en mét patiënten, duidelijke medische animatie video’s om patiënten uitleg te geven over bijvoorbeeld hun aanstaande behandeling (zorgpad) of de opties m.b.t. die behandeling. Dit geeft de patient de basiskennis die wij als voorwaarde zien voor Samen Beslissen  of  Gedeelde Besluitvorming
De animaties hebben veel (wetenschappelijk bewezen) toegevoegde waarde
voor laaggeletterden, allochtonen, kinderen én ouderen, maar eigenlijk voor elke patiënt!

Wij ontwikkelen animaties op maat.
En bestaande animaties kunnen eventueel tegen een abonnementstarief worden afgenomen of eenmalig worden afgekocht.

Bekijk hier een aantal animaties >

Afbeeldingen om de folder of de website visueler te maken

Naast bewegende animaties maken we ook medische afbeeldingen om een situatie duidelijk uit te leggen. Deze kunnen als begeleiding van stuk tekst worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook in foldermateriaal, magazines en op websites om patiënten beter voor te lichten. Medische visuals zijn minder complex om te ontwikkelen. Ook kunnen we van bestaande animatie video’s een doorvertaling maken naar afbeeldingen voor in folders of op de site.

Klik op de afbeeldingen hiernaast voor meer info!

Overzicht-afbeeldingen-Behandeling Begrepen

Toegepaste informatie voor kleine kinderen met een chronische ziekte

Ziekenhuizen zijn iedere dag bezig met medisch verpleegkundige zorg aan kinderdiabeten. Om deze kinderen goed te informeren is er up-to-date educatiemateriaal nodig.
Echter, is het huidige educatiemateriaal bijna alleen maar in print beschikbaar, terwijl de kinderen steeds meer in een digitale wereld leven. Het huidige educatiemateriaal sluit dus niet aan bij de doelgroep.
Behandeling Begrepen heeft daarom samen met Dion Luijten en topklinisch ziekenhuis Zuyderland Meneer Pienter en de Suikerfabriek ontwikkeld.
Meneer Pienter en de Suikerfabriek is een uniek educatieboekje met toegespitste informatie voor ouders én kinderen met diabetes type 1 in de leeftijd van 4 – 7 jaar (maar oudere kinderen vinden het vaak ook leuk én informatief).
Een boekje voor de ouders dat ze er altijd makkelijk weer even bij kunnen pakken, verrijkt met augmented reality waarmee de kinderen via een gratis app leuke educatieve animaties kunnen oproepen die voor hen de informatie helder uitleggen.
Kijk hier voor meer informatie of bekijk de video hieronder.

Meneer Pienter uitgelegd

Voor diverse digitale patiëntenvoorlichtings platforms

Onze video’s kunnen worden gebruikt in zogenaamde Keuzehulpen of Behandelpaden-apps die ziekenhuizen steeds vaker gebruiken om hun patiënten bij de behandeling te betrekken. Zo werken wij samen met diverse partijen Patient Journey appMedimappBeterDichtbijPatient+Medapp en Zwapp.

Ook kunnen de medische animatie video’s op de eigen website of andere platforms worden geplaatst afhankelijk van de wensen van de zorginstelling.

Drie redenen om uw patiënten duidelijker voor te lichten

1

De patiënt heeft meer begrip en betrokkenheid

Veel toegevoegde waarde voor laaggeletterden, allochtonen, kinderen én ouderen. De patiënt heeft minder angst. Dit zorgt voor een afname van het aantal no-shows.

2

Tijds- en kostenbesparing voor de zorginstelling

Tijdsbesparing in de voorlichting aan patiënten. Minder vervolg-afspraken. Afname van het aantal no-shows. Afname van het aantal klachten en claims.

3

Shared Dicision Making / Samen beslissen

Patient begrijp de ingreep beter en voelt zich een serieuze gesprekspartner. De patient voelt zich meer betrokken en kan in alle rust de info thuis bekijken met partner en/of familie.

BehandelingBegrepen 2024


In 2024 werken we onder andere voor:

logo maastricht umc
logo Amsterdam umc Alzheimer centrum
Spaarne Gasthuis logo
Vie Curie Medisch Centrum logo
Reinier de Graaf logo
Groene Hart ziekenhuis
Tergooi ziekenhuis
thuisarts logo
Dijklander Ziekenhuis logo
Rijndam logo
Vitalis Kliniek tegen overgewicht logo
Dutch Cardio Vascular Alliance logo

Werkwijze

werkwijze animatie stappenplan

Nieuws

“Kostenbesparing en kwaliteitswinst door patiëntenvoorlichting films”

De arts heeft in een consult steeds minder tijd om de vele vragen van een patiënt te beantwoorden.

Behandeling Begrepen ontwikkelt korte, duidelijke medische animatie video’s die ingrepen of behandelingen stap voor stap uitleggen om de informatie overdracht te optimaliseren én de beperkte tijd van de arts zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

De video’s worden gebruikt om samen met de patiënt de behandeling te bespreken. Vervolgens kunnen kan de arts de video(‘s) nasturen of verwijzen naar de app, om thuis nog eens rustig te bekijken. Ook kan de arts de video’s van tevoren sturen zodat de patiënt alvast vragen kan formuleren vóór het consult.

*Kostenbesparing en kwaliteitswinst door een online interactief patiëntenvoorlichtingsprogramma. 2010|1 Nederlands Tijdschrift voor Plastische Chirurgie. B.J. Keulers, M. Veerman, W.K.G. Leclercq, H.A.H. Winters.

Over BehandelingBegrepen

awesomeamsterdam was een digitaal communicatie bureau met een ruime ervaring in het bedenken én creëren van concepten en (online) content. Om merken hun verhaal te kunnen laten vertellen. Waarom ze doen wat ze doen. De verhalen komen tot leven door mooie content, die aansluit bij de merkwaarden en die zo persoonlijk mogelijk is voor (potentiële) klanten.
En we bouwen digitale plekken waar de content het beste tot zijn recht komt. Voor een optimale beleving. Wij verbinden merken aan mensen.